Tomasz Wodziński - okręg 23

Tomasz Wodziński, okręg nr 23, lista nr 6. poz 10.

Absolwent Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, wolontariusz WOŚP,  działacz społeczny w wielu stowarzyszeniach.

Chcę wspierać gospodarczy rozwój regionu dębickiego, aby powstawały nowe miejsca pracy. Wykorzystując swoje ekonomiczne wykształcenie będę starał się zdobywać fundusze unijne, wspierać przedsiębiorczość wśród młodego pokolenia eliminując wady prawne w polskim ustawodawstwie oraz dbać o konkurencyjność i opłacalność naszych regionalnych produktów rolnych. Deklaruję współpracę z lokalnymi samorządowcami bez względu na przynależność partyjną!

Zadania dla mojego regionu: Utworzenie inkubatora przedsiębiorczości – na bazie niezagospodarowanych obiektów po KRP Igloopol, współpraca z samorządem powiatowym i przedsiębiorcami w kształceniu młodzieży zgodnie z potrzebami rynku pracy, przygotowanie i realizacja gospodarczej współpracy regionalnej w obszarze Dębica-Jasło-Mielec-Ropczyce. (Pozyskiwanie na ten cel środków finansowych w perspektywie UE 2014-2020), dążenie do reaktywacji uzdrowiska w Latoszynie, utworzenie Wszechnicy Seniora, wyeliminowanie marnotrawstwa publicznych pieniędzy.

Doświadczenie:  Ukończone studia ekonomiczne, doświadczenie w działalności społecznej w licznych stowarzyszeniach, wiceprzewodniczący Federacji Młodych Socjaldemokratów woj. podkarpackiego.

Chciałbym zająć się kwestiami związanymi z rozwojem lokalnym, współpracą z organizacjami pozarządowymi,  doskonaleniem prawa w zakresie zamówień publicznych oraz tworzeniem lepszych warunków rozwoju dla młodego pokolenia w naszym powiecie. Moje mocne strony to młody wiek, świeże spojrzenie na politykę, rozwaga, odpowiedzialność oraz chęć współpracy z każdym na rzecz lokalnej społeczności.

Tomasz Wodziński,
kandydat do Sejmu z listy Koalicyjnego Komitetu Wyborczego Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni

lista nr 6, pozycja 10.

* wszystkie pola są wymagane